Skocz do zawarto艣ci

Pa藕dziernik 2015 | Forum dla mam

magda-d87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

Najbardziej rozmowne osoby w tym w膮tku

• Mamusia
Czesc Magda, zglaszam sie jako druga pazdziernikowa mama. Wedlug suwaczka jestem w 6 tyg, ostatio 10 lutego na usg lekarz okreslil ciaze na 5 tydzien ale widzialam jedynie pecherzyk ciazowy (pierscien) a kolejne usg w poniedzialek. Jestem z Kalisza 馃檪 Mam nadzieje ze przybedzie nas wiecej, to dopiero poczatek i niewiele mamusiek pewnie wie ze bedzie mialo dzidzisusia. Na tytm forum bylam podczas pierwszej ciazy wiec sentymentalnie i z wielka checia bede przezywala kolejna ciaze tutaj 馃檪
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• Mamusia
Bylam u gina ktory mial szybki termin przyjecia wiec nie trafilam zbyt dobrze, dal nam zdjecia usg, okreslil tydzien ciazy na 5 i tyle, wg kalendarzy w internecie porod przewidywany na 10 pazdziernik, w zaleznosci od dlugosci cyklu. Co do dzieci to zauwazylam ze corcia niewiele mlodsza od mojej 馃檪 Bedzie 5 lat roznicy miedzy rodzenstwem, uwazam ze ok 馃檪 Myslalas nad plcia czy Ci bez roznicy? Ja mysle ze to bedzie corka bo za pierwszym razem mialam taka intuicje, teraz tez a poza tym chcialabym 馃槈
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hejka.
No w koncu sie doczekalysmy! Pan admin chyba przysnal deko. Ja tez mam juz jednego synia z 2012 roku i tez pisalam tutaj na forum i do tej pory piszemy z dziewczynami na wlasnym forum.
Ja podobnie jak Martuska 10 mialam wizyte i 5w2d wyszlo he ale pusto wlasnie wiec jutro o 13 sie przekonam czy juz cos uroslo 馃檪 na kafeterii pisze z dziewczynami, mysle se dadza wie na mowic na brzuszka 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej:-)
U mnie wyjdzie rocznikowo 4. Zawsze chcialam miec male roznice miedzy dziecmi. Sama mam dwie siostry i jest 8 i 11 lat roznicy miedzy nami i to nie jest fajne. No ale nasze jeszcze sa okej:-)
Co do plci - mialam przeczucie w pierwszej ciazy i mam teraz na dziewczynke. Zreszta nie wyobrazam sobie zeby bylo inaczej poniewaz mam wszystko po corce i wolalabym nie kupowac wszystkiego od nowa...:-) poza tym znam taka wrozbe, ktora u mnie w rodzinie sprawdza sie od wielu pokolen. Wychodzi z tej wrozby ile i jakiej plci bedziesz miala dzieci. U mnie w rodzinie sprawdza sie to od lat. Wyszly mi 3 dziewczynki, podobnie jak mojej mamie i mojej babci. :-) wiec mysle, ze jeszcze jedna ciaza przede mna...:-/
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej Ci臋偶ar贸wki ;-) Ja co prawda b臋d臋 Mamusi膮 we wrze艣niu, ale termin mam na ko艅c贸wk臋 miesi膮ca, wi臋c mo偶e b臋dzie pa藕dziernik. Poza tym wrze艣niowe mamy co艣 si臋 nie spiesz膮 z ujawinianiem na forum. Mam ju偶 Synusia urodzonego 10 maja 2013r.<3
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Ciesze si臋 ze jeste艣cie dziewczyn, witamy i zapraszamy pa藕dziernikowe mamusie z forum kafeteria bo osobi艣cie uwa偶am ze brzuszek.net jest bardziej przejrzysty i ch臋tnie si臋 tu wraca. Ostatnio tu by艂am 5 lat temu i ciesze si臋 ze znowu tu zawita艂a 馃檪))
Skwara kwara, dzisiaj mia艂a艣 i艣膰 do lekarza czy jestem zbyt rozkojarzona hehe? Wyszloty ze jeste艣my niemal偶e w tym samym wieku ci膮偶owym.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hey laseczki 馃槈
Rowniez mam termin na pazdziernik, choc tak dokladnie nie wiem jeszcze ktorego dnia mialabym rodzic 馃槈 Wedlug internetu wychodzi mniej wiecej 1-3. W poniedzialek mam kolejna wizyte i wtedy dopytam, 馃檪 to juz 3ci raz jak zobacze moje malenstwo na monitorze 馃檪
Czuje sie poki co calkiem niezle, choc w 6 do 7 tygodnia mdlosci i wymioty daly mi popalic 馃檪
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie!
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Czesc 馃檪

Ja sie czuje tak sobie, zmeczona jestem i spiaca, poza tym niestety mam duzy apetyt... 馃お Zjadlam oprocz sniadania pierogi ruskie z barszczem, frytki, spaghetti a teraz jestem na etapie flakow wolowych w rosole 馃お Masakra 馃槣 Juz nic nie jem dzisiaj bo przytyje wiecej niz z Gabryska 馃榿 Do lekarza dopiero w srode ide... A powiedzcie mi jesli np boli mnie brzuch a nie mam jeszcze lekarza prowadzacego to czy w szpitalu na usg mnie by przyjeli???
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Witajcie.

Ja r贸wnie偶 szcz臋艣liwie do Was do艂膮czam! Wed艂ug usg jestem w 6 tc, cho膰 z miesi膮czki wychodzi ju偶 prawie 8! 馃檪 jak to organizm potrafi p艂ata膰 figle. 馃檪
Jestem okropnie senna, zazwyczaj do godziny 14/15 m臋cz膮 mnie md艂o艣ci i najch臋tniej zlikwidowa艂a bym wszystko zapachy na 艣wiecie, lub chodzi艂a z klamerk膮 na nosie. 馃槈
Ostatnio mia艂am br膮zowe plamienia, na szcz臋艣cie z b膮belkiem wszystko w porz膮dku, a ginekolog przepisa艂 mi Duphaston. 3 marca kontrol.
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Hej, witamy nowe mamusie:-)
Marta - oczywiscie, ze Cie przyjma. Nie ma innej opcji w ogole.

A ja mam troszke objawow:-) oprocz czterech testow (wizyta i usg dopiero w czwartek) to od samego poczatku bola mnie mega piersi. Sa strasznie wrazliwe i bez stanika ani rusz... nawet w nocy musze:-( do tego bol w dolnej czesci kregoslupa... masakra... no i od czasu do czasu pobolewa i kluje brzuch. Od czasu do czasu jakies mdlosci sie pojawiaja. :-)
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Moje piersi r贸wnie偶 daj膮 coraz bardziej o sobie zna膰... Najbardziej w nocy gdy jestem bez stanika. Nie jestem w stanie nawet przytuli膰 si臋 do faceta tak, 偶eby on gdzie艣 mi ich tam nie naruszy艂 - oczywi艣cie niechc膮cy. 馃檪

hmm... chyba musz臋 r贸wnie偶 pomy艣le膰 o staniku na noc, cho膰 to r贸wnie偶 niezbyt komfortowe, jak dla mnie przynajmniej. b贸l czy wygoda, musz臋 zdecydowa膰. 馃槈
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋

• Dodaj now膮 pozycj臋...